Arrow

Matlamat Program Diploma in Integrated Logistics Management (DLM) (MQA/FA 0224)
Program Diploma in Integrated Logistics Management adalah untuk melahirkan Eksekutif Pengurusan Logistik atau usahawan dalam bidang logistik.Tempoh Pengajian selama 2 Tahun (6 semester).

Objektif Pendidikan Program Diploma in Integrated Logistics Management (DLM)
Program ini akan melahirkan graduan yang berkebolehan:

• PEO1 Menggunakan pengetahuan logistik dan cekap secara teknikal selaras dengan keperluan industri. (PLO 1, 2 & 3)
  • PEO2 Mempamerkan kemahiran komunikasi dan kerja berpasukan yang baik serta kualiti kepimpinan yang baik dengan etika dan profesionalisme. (PLO 4, 5, 8 & 11)
  • PEO3 Mengaplikasikan kemahiran numerasi dan teknologi digital dalam menyelesaikan isu pengurusan logistik. (PLO 6 & 7)
  • PEO4 Menunjukkan kualiti keusahawanan dan mengiktiraf keperluan pembelajaran sepanjang hayat untuk kemajuan kerjaya yang berjaya. (PLO 9 & 10)

Hasil Pembelajaran Program
  • Pada akhir program, graduan seharusnya dapat:
  • PLO1 Menggunakan pengetahuan pengurusan logistik, peraturan dan operasi dalam menghadapi cabaran perniagaan global. (Pengetahuan dan Kefahaman)
  • PLO2 Menganalisis isu dan penyelesaian dalam industri logistik dengan menggunakan pendekatan yang sesuai dan relevan. (Kognitif)
  • PLO3 Memaparkan kemahiran teknikal logistik dalam menghadapi cabaran baharu dalam pengurusan logistik. (Praktikal)
  • PLO4 Menunjukkan kemahiran interpersonal yang baik dalam persekitaran kerja organisasi. (Komunikasi)